
Cynamon laski na wagę
Opis
Cynamon laski
Cynamon to jedna z najstarszych i najbardziej cennych przypraw. Pochodzi z kory drzewa, cynamonowca chińskiego - zwanej kasją. W postaci niezmielonej zachowuje swój aromat na dłużej i pozostawia w potrawach jedynie swój aromat bez stałych frakcji. Cynamon w laskach znajduje zastosowanie przy przyrządzaniu potraw, popularnych zimowych grzańców ale również do dekoracji stroików lub choinek bożonarodzeniowych. Oprócz tego pozytywnie wpływa na nasz organizm za sprawą zawartych nim olejków eterycznych. Cynamonu używa się w postaci całej laski bądź startego na tarce by jeszcze bardziej wydobyć jego aromat.
Składniki: cynamon laska 100%
Do czego możemy użyć cynamonu w laskach?
Laski cynamonu znajdują zastosowanie do:
- aromatyzowania gotującego mleka
- jako dodatek do grzanego piwa i wina
- dodawany do pieczenia potraw mięsnych
- starty cynamon nadaje się do przyprawiania deserów i jako posypka dekoracyjna
- dekoracji potraw
- dekoracji stroików świątecznych zawieszka na choinkę
Wpływ na organizm:
Cynamon w laskach wykazuje pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Oto przykłady:
- może regulować poziom cukru i cholesterolu we krwi
- wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwbakteryjne, skutecznie chroniąc nas przed chorobami
- wspomaga procesy trawienia
- jest cennym źródłem manganu, błonnika, żelaza, wapnia
- poprawia procesy trawienia, stosowany jest do zwalczania wzdęć nudności i biegunek
- działa rozgrzewająco, poprawiając nastrój w zimne jesienno-zimowe wieczory
Kraj pochodzenia: INDONEZJA
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również, sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, gorczycę, laktozę, jaja, seler, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można wykluczyć w 100% wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić od światła, wilgoci, oraz wysokich temperatur.